Nőnap 2021

A Nőnap 2021-ben, március 8-án hétfői napra fog esni. Napjainkban elterjedt szokás, hogy a fiúk, férfiak virág ajándékokat adnak női családtagjaiknak, rokonaiknak, munkatársnőiknek, közeli ismerőseiknek. A Nemzetközi Nőnapon a férfitársadalom tiszteletét és megbecsülését fejezi ki a gyengébbik nem felé, hiszen nők nélkül ők sem létezhetnének.

Nőnap 2021. — Munkásnők Napja

A Nőnapnak eredetileg munkásmozgalmi jellege volt. Sokáig a munkás, tenni akaró nők demonstartív napja volt, akik egyenjogúságért és magasabb bérért harcoltak. Az évek múlásával az ünnep politikai színezetét felváltotta az ajándékozós, köszönetnyilvánítós jelleg, amely az Anyák napjához és a Valentin naphoz hasonlítható leginkább.

Nőnap 2021…már több mint 100 éve annak, amikor az ünnep dátuma véglegessé vált. 1918. március  8-án, az éhínség sújtotta Oroszországban ezen a napon lázadtak fel a nők kenyértért és békéért tüntetve. Ezt követően II. Miklós cár lemondott, a következő kormány pedig szavazati jogot adott a nőknek.

Az ENSZ 1977-től tette hivatalossá a Nők megünneplését.

Nőnap 2021 — Minden országban kicsit mások a szokások

Országonként más szokások honosodtak meg.

Kínában március 7-én lánynapot is tartanak, smink és táncversenyekkel.

Pakisztánban a dolgozó nők megemlékeznek meg arról a folytonos harcról, melyet jogaikért vívnak. Lengyelországban feminista rendezvényeket szerveznek Nőnapon.

Oroszországban sárga tulipánt vagy mimózát ajándékoznak Nőnapra.

Taiwanon a derékméretek változására irányuló kutatási eredményeket teszik közzé nőnapon, az elhízás veszélyeire figyelmeztetve ezzel a nőket, illetve az egész társadalmat.

Olaszországban mimózát szokás adni ezen a napon, Franciaországban gyöngyvirágot, ibolyát és violát.

Magyarországon a hóvirág mellett mára már több fajta virág ajándékozása is divatba jött.

Nőnap 2021 -Virágot a virágnak

Nőnapon, 2021-ben is a virágküldéssel, virágajándékozással fejezd ki a tiszteletedet és szeretetedet. A virág, mely többet mond minden szónál!

Minden virágnak, minden színnek más-más jelentése van. Válassz olyat, ami legjobban kifejezi a kedves hölgy személyiségét, és a hozzá fűződő viszonyodat is.

Pl. a piros rózsa a szerelem, a szenvedély virága. A sárgát inkább baráti kapcsolat esetén érdemes választani. A barackszínűvel kifejezhetjük őszinteségünket és hálánkat, míg a fehér a tisztaság, a nyugalom és az emlékezés virága. válassz a Virág Csodák élethű, örök virágdobozai közül! Divatos, trendi, minden nő álma!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .